Gleženj

Poškodba zvin gleženj stopalo Thuasne KAJ JE ZVIN?

Samo v Franciji vsako leto naštejejo približno 2,2 milijona zvinov gležnja oziroma 6.000 na dan. V 20% primerov zvin pusti posledice, nestabilnost ali kronične bolečine.

O blagem zvinu govorimo kadar gre za blag nateg vezi, srednje hud zvin pomeni natrganje vezi, hud zvin pa delno ali popolno pretrganje vezi.

99% zvinov gležnja ustreza blagemu ali srednje hudemu nategu oziroma natrganju zunanje lateralne vezi (LLE). Začetno zdravljenje J0 do J3 temelji na postopku RICE:

  • R… Rest (počitek)
  • I… Ice (led, hlajenje)
  • C… Compression (kompresija)
  • E… Elevation (dvignjen položaj)

 

 

KAKO DELUJE OPORNICA ZA GLEŽENJ?

Funkcijsko zdravljenje sklepa se izvaja z nošenjem opornice, ki stabilizira gleženj in:

  • imobilizira gleženj
  • omogoči celjenje kit in vezi
  • stabilizira sklep
  • blaži bolečino in hkrati ščiti sklep
  • preprečuje ponovitve poškodbe

 

 

Thuasne Ligacast Anatomic

Rigidna ortoza za stabiliziranje s satastim vložkom, ki nudi popolno prilagajanje gležnju. Robovi so prožni, kar prispeva k večjemu udobju. Na voljo sta levi in desni model. Za več informacij ali nasvet nas pokličite na 01 432 43 61 ali 01 433 22 71. Ortoza je dobavljiva tudi v Junior izvedbi. Poglejte podatke o ortozi na spletni strani Thuasne http://www.thuasne.biz/produit/ligacast-anatomic/

Ligacast Anatomic Thuasne


Stabilizacijska ortoza za gležnje Thuasne Ligacast Gel

Stabilizacijska ortoza za gležnje z želatinastimi blazinicami podjetja Thuasne ima hladilne blazinice, ki delujejo na otekline in bolečino po načelu krio terapije. Vezalke potisnete skozi luknje, trdno stisnete čevelj in gleženj za boljšo oporo. Na voljo levi in desni model.

 

Ligacast Gel


Stabilizacijska opornica za gležnje Thuasne Ligacast Air+

Opornica za stabilizacijo gležnja z napihljivimi blazinicami se odlično prilega gležnju. S prijemalnimi trakovi lahko oporo natančno nastavite in prilagodite gležnju. Univerzalen model. Več na spletni strani Thuasne http://www.thuasne.biz/produit/ligacast-air/

 

Ligacast Air+


Stabilizacijska opornica za gležnje Thuasne Ligastrap Immo

Stabilizacijska ortoza za gležnje z opornimi pasovi ima dvojni sistem zapiranja za enakomerno pritrditev obeh togih delov. Narejena je iz tankega materiala, ki omogoča termoregulacijo. Odstranljive trakove je mogoče uporabiti za manjše otekline, predvsem pa pri vrnitvi k aktivnosti za boljšo proprioceptivni učinek. Na voljo levi in desni model.

 

Ligastrap Immo


Ligamentna ortoza za gleženj Thuasne Ligastrap Malleo

Ligamentna ortoza za gleženj s funkcionalnimi lepljivimi pasovi omogoča ojačitev stranskih vezi zaradi dvojnih prečnih elastičnih lepljivih obvez, ki ohranijo pregibanje in raztezanje. Dodatna stranska ojačitev zaradi pasov, ki jih lahko odstranite. Udobno tudi pri nošenju v čevljih.

 

Ligastrap Malleo


Kompresijska elastična opora za gleženj Thuasne Malleoaction

Kompresijska elastična opora za gleženj je narejena iz elastično-kompresijske tkanine, ki zagotavlja dobro oporo in proprioceptivno delovanje in tudi udobje na področju gležnja. Povlečni trakci za lažje nameščanje.

 

Malleoaction


Kompresijska elastična opora za gleženj Thuasne Malleosoft

Kompresijska elastična opora za gleženj je narejena iz elastično-kompresijske tkanine, ki zagotavlja proprioceptivno delovanje in udobje na področju gležnja.

 

Mallesoft


Opora za Ahilovo tetivo Thuasne Silistab Achillo

Opora za Ahilovo tetivo ima zaščitno silikonsko vodilo na Ahilovo tetivo. Ločeni petni vložki za razbremenitev napetosti in zmanjšanje vibracije na kito. Dobava skupaj s parom petnih vložkov za izravnavo z drugo nogo.

 

Silistab Achillo


Opora za stabilizacijo gležnja Thuasne Malleo Dynastab

Ortoza za stabilizacijo gležnja ima lahko kovinsko ojačitev, je odporna in udobna, ima trakove za vpenjanje. Narejena je iz zračnih 3D mikrovlaken. Klasično vpenjanje z vezalkami, ki se enostavno vdejeno skozi zanke. Primerna za vse vrste obutve.

 

Malleo Dynastab


Opora za stabilizacijo gležnja Thuasne Malleo Dynastab Boa

Ortoza za stabilizacijo gležnja ima lahko kovinsko ojačitev, je odporna in udobna, ima trakove za vpenjanje. Narejena je iz zračnih 3D mikrovlaken. Sistem vpenjanja Boa je enostaven, hiter, zanesljiv in ima garancijo za življensko dobo ortoze. Primerna za vse vrste obutve.

 

Malleo Dynastab Boa


Opornica za gleženj Thuasne Malleo Pro Activ

Opornica za gleženj z izboljšanim propriceptivnim delovanjem je narejena iz elastične tkanine, raztegljive v dve smeri. Tridimenzionalna tkanina v višini gležnja. Preprečuje lateralno deviacijo. Zunanja blazinica. Na voljo levi in desni model.

 

Malleo Pro Activ


Opornica za gleženj Thuasne Malleo Pro Comfort

Opornica za gleženj z izboljšanim propriceptivnim delovanjem je narejena iz elastične tkanine, raztegljive v dve smeri. Tridimenzionalna tkanina v višini gležnja. Zunanja blazinica. Na voljo levi in desni model.

 

Malleo Pro Comfort


Ortoza za gleženj Thuasne  Silistab Malleo

Anatomsko oblikovana zaščitna ortoza za gleženj Thuasne Silistab Malleo ima silikonsko zaščito za gleženj in nart. Vložek za kost gležnja zagotavlja večje udobje.

 

Silistab Malleo