Rame

  • Poškodbe rame so najpogostejše pri kontaknih športih, borilnih športih, drsanju in padcih.
  • Izpad glenohumeralnega sklepa predstavlja 70% izpahov, ki so posledica poškodb pri zimskih športih.
  • Najpogostejši je izpah rame v sprednjem delu.

 

 SPODNJA TABELA VAM BO POMAGALA IZBRATI NAJPRIMERNEJŠO OPORNICO

tabela rame ortoze

Ramenska opornica Hemi-Plex Comfort

Funkcionalna ramenska opornica, ki preprečuje subluksacijo pri hemiplegiji. Ima ploščico za anatomsko oporo, na voljo sta dva modela – moški in ženski.

Opornica za rame


Ramenska opornica Hemi-plex

Funkcionalna ramenska opornica preprečuje subluksacijo pri hemiplegiji. Univerzalni model L/D.

Opornica za rame


Imobilizacijska opora za ramo in komolec Immo Classic

Opornica za imobilizacijo rame in komolca je narejena iz zaščitnih zračnih blazin, ki omogočajo popolno ugodje. Sprijemalna zapora po meri. Univerzalni model L/D.

Opornica za rame


Opora za imobilizacijo lopatice in podlakti Immo Vest

Blažilna imobilizacija ramena, zgornjega dela roke in podlakti.  Univerzalni model L/D.

Opornica za rame


Imobilizacija rame, nadlakti, podlakti in prstov Immo

Popolna in optimalna imobilizacija zaradi močnejšega zategovalnega pasu, podpornih obročev in ramenskih pasov. Zapiranje po meri, univerzalen model L/D.

Opornica za rame


Torakalni oprtnik Ligaflex

Za imobilizacijo ključnice, hrbtna blazinica iz pene drži ortozo na mestu in skrbi za popolno udobje. Pripenjanje z zaponko, sprijemalni trak. Univerzalna velikost, prilagodljiva velikosti pacienta.

Opornica za rame


Ramenska opora Townsend

Preveza za imobilizacijo komolca in remena, ruta iz zračnega tekstila, univerzalna abdukcijska blazina (za levo ali desno roko). Nastavljivi podloženi trakovi, žoga za vadbo, blazina omogoča abdukcijo do 30°.

Ramenska opornica


Funkcionalna imobilizacija rame Scapulis

Opornica omogoča dva položaja. Prvi je klasićna imobilizacija komolca ob trup, druga je funkcionalna imobilizacija za hitrejše okrevanje in preprečevanje togosti.
Opornica ima veliko odprtino v višini podlahti, je iz lahkega in udobnega materiala, ima blazino za udobje v predelu vratu, nastavljiva dolžina položaja podlahti.

Ramenska opornica


Ramenska opornica Schulter Fix (SFB)

Ramenska opornica, komolec ob trupu, odprta struktura, preprosto nameščanje, omogoča preprost nadzor ran, en model za deno/levo roko.

Ramenska opornica


Ramenska opornica Schulter-Vario Abdukt (SVA)

Opornica za imobilizacijo in okrevanje po kirurških posegih, ima nastavljivo dolžino nadlahti, ima penasto žogico za počitek roke in pomoč pri vadbi mišic, je lahka, na voljo sta levi in desni model.

Ramenska opornica


 Informacije in svetovanje Medprotect - ThuasneZa dodatne informacije in svetovanje pri izbiri ortoz oz. opornic se obrnite na naše strokovnjake. Pokličite 01 432 43 61 ali 01 433 22 71, lahko pa nam pošljete e-mail na medprotect@siol.net.