Vrat

BOLEČINE V VRATU

Najpogostejše težave:

  • Artroza vratnega dela hrbtenice, zelo pogosta po 40. letu (predvsem spodnjega dela vratne hrbtenice).
  • Zvin vratu, ki se pojavi pri športnih poškodbah
  • Tortikolis, neprilagojena drža, slaba drža, pretirane mehanske kretnje.

 

THUASNE, POPOLNA KOLEKCIJA VRATNIH ORTOZ

Thuasne ponuja popolno kolekcijo vratnih ortoz – od najbolj prožnih “C1” do najbolj togih “c4”.
Vratne ortoze Thuasne so oblikovane tako, da zagotavljajo:

  • najboljšo oporo, glede na bolezenjsko stanje
  • največje udobje, za doslednejše izvajanje zdravljenja

 

NAČIN DELOVANJA ORTOZE oz. OPORNICE

Vratna ortoza:

  • Imobilizira vratno hrbtenico: stopnja imobilizacije je odvisna od stopnje togosti vratne opornice.
  • Omogoča izboljšanje drže.
  • Blaži bolečine: omogoča zmanjšanje mehanskih spodbud, ki so povezane z gibi, zmanjšanje skrčenosti mišic in vratni hrbtenici omogoča počitek.

 

S pomočjo spodnje tabele lahko poiščete najprimernejšo opornico za vaš problem. Če potrebujete nasvet, se obrnite na našega strokovnjaka. Pokličete 01 432 43 61 ali 01 433 22 71.

Tabela vratne opornice

Kot je razvidno iz zgornje tabele, so vratne opornice primerne za tortikolis, artrozo vratne hrbtenice, vratno-brahialno nevralgijo, trd vrat, blage zvine (stabilne), hude zvine, zlom brez premika, sindrom vratne hrbtenice, popuščanje struktur.

navodila-za-izmere-ortopedija


Mehka vratna ortoza Ortel C1 Classic

Ortoza zagotavlja blažilno podporo vratnega dela hrbtenice. Priporoča se kratkotrajna uporaba. Narejena je iz zelo kvalitetne pene in odstranljive, pralne in udobne bombažne prevleke. Možnost natančne nastavitve s sprijemalnimi trakovi.

Ortel C1 Classic


Mehka anatomska vratna ortoza Ortel C1 Anatomic

Mehka anatomska vratna ortoza iz anatomskega kroja ima sprijemalne trakove za natančno prilagajanje. Pena za prožno oporo, zaobljeni robovi za oporo in udobje,  odstranljiva prevleka. Protibolečinska opora vratne hrbtenice.

Ortel C1 Anatomic

 


Vratna ortoza Cervi-Moll

Ortoza za stabilizacijo vratne hrbtenice za srednje močno oporo sprosti hrbtenico in vratno mišičje. Ima anatomski kroj in zračno peno z bombažno prevleko.

Cervi-Moll

 


Poltrda vratna ortoza Ortel C2 Plus

Ortoza omogoča okrepljeno podporo zaradi delno nepremične strukture. Anatomski model, zračna, lahka struktura z zaokroženimi, oblazinjenimi robovi za čim večje udobje. Odstranljiva, pralna prevleka.

Ortel C2 Plus

 


Ortoza za popolno ali delno imobilizacijo vratu PDC

Možnost uporabe pri terapiji z dinamično fleksijo. Imobilizacija ali enostranksa leva ali desna mobilizacija. Anatomski kroj.

PDC

 


Trda vratna ortoza Ortel C3

Ortoza omogoča hitro in natančno nastavitev zaradi sprijemalnega sistema za nastavitev višine. Za večje udobje ima oblazinjene robove, ki so v stiku s kožo. Prepušča rentgenske žarke. Podpora brade za večje udobje. na voljo tudi model Classic brez opore za brado.

Vratna opornica

 


Trda vratna ortoza Ortel C4 Rigid

Ortoza omogoča čvrsto podporo zaradi sprednjega nastavka za podporo brade in prsnice ter zadnjega nastavka za podporo zatilja in hrbta. Nastavka sta povezana s sprijemalnim zapenjanjem. Prepušča rentgenske žarke in ima odprtino za sapnik.

Vratna opornica

 


Toga vratna opornica Ortel C4 Vario

Opornica ima 6-stopenjsko spremenljivo višino, ima odprtino za sapnik, proščice so med seboj pritrjene s sprijemalnimi trakovi.

Vratna opornica


 Informacije in svetovanje Medprotect - ThuasneZa dodatne informacije in svetovanje pri izbiri ortoz oz. opornic se obrnite na naše strokovnjake. Pokličite 01 432 43 61 ali 01 433 22 71, lahko pa nam pošljete e-mail na medprotect@siol.net.