Zapestje

POŠKODBE ZAPESTJA IN PALCA

Napogostejši izpah zapestja je izpah lunarne kosti zaradi padca na dlan. Mesto izpaha je lahko tudi palec – kadar pride do prisiljenega abdukcijskega giba ali artroze v sklepu na bazi palca.

 

KAKO POMAGA OPORNICA ZA ZAPESTJE?Skica ortoza zapestje

  • Omogoča počitek zapestnega sklepa.
  • Blaži bolečino in greje.
  • Pomaga pri celjenju vezi.
  • Omeji ekstremne gibe.

 

Tabela zapestje komolec
KLIKNI NA TABELO ZA POVEČAVO

navodila-za-izmere-ortopedija

Opornica za imobilizacijo zapestja Ligaflex Classic

Opornico pritrdite z dvema trakovoma, narejena je iz zračnega materiala za večje udobje, je rentgensko prepustna in nastavljiva, opora za dlan, levi in desni model.

Opornica za imobilizacijo zapestja


Opornica za imobilizacijo zapestja Ligaflex Classic Open

Odprta ortoza za imobilizacija zapestja, odlična imobilizacija zapestja, ki blaži bolečine zaradi radiotransparentne dlančne opore. Široka odprtina omogoča enostavnejše nameščanje po poškodbah, zračna 3D-tkanina s protibakterijsko zaščito.

Odprta ortoza za imobilizacijo zapestja


Ortoza za zapestje in palec Manurhizo Form it

Ortoza za zapestje in palec je termično oblikovana, za obe roki, pripravljena za uporabo. Omogoča najboljšo imobilizacijo, enostavno uporabo in največje udobje. Anatomski izrez, odlično morfološko prileganje, neskončne možnosti preoblikovanja, rentgenska prepustnost.

Ortoza za zapestje in palec


Opornica za imobilizacijo zapestja in palca Ligaflex Manu

Opornica za imobilizacijo zapestja in palca je rentgensko prepustna, ima nastavljive trakove, ima preprosto zapenjanje. Na voljo sta levi in desni model.

Opornica za imobilizacijo zapestja in palca


Zapestna opornica Orthoflex Short/Long

Zapestna opornica je na voljo v dveh dolžinah – 16 in 21 cm. Je anatomsko krojena, dlančna opora je iz upogljivega aluminija, zračen material je zelo prijeten za kožo in omogoča veliko udobje pri nošenju. Na voljo sta levi in desni model.

Zapestna opornica


Imobilizacijska opornica za zapestje Ligaflex Immo

Imobilizacijska opornica za zapestje omogoča imobilizacijo v treh položajih: v fleksiji zapestja, v fleksiji in nagibu zapestja (fleksija dlani in nagib komolca) in v ekstenziji zapestja (standarden položaj opore). Dolžina opornice zagotavlja popolno imobilizacijo. Na voljo sta levi in desni model.

Modularna imobilizacijska opornica za zapestje


Komplet trakov Ligaflex Immo

Prilagodljive in rentgensko prepustne ploščice v kompletu, na voljo za levo in desno roko.

Trakovi za Ligaflex Immo


Opornica za imobilizacijo zapestja Dynastab Dual

Opornica za imobilizacijo zapestja je rentgensko prepustna, ima nastavljive trakove, narejena je iz posebno pletenega zračnega materiala, ki omogoča večje udobje. Univerzalen model.

Opornica za imobilizacijo zapestja


Informacije in svetovanje Medprotect - ThuasneZa dodatne informacije in svetovanje pri izbiri ortoz oz. opornic se obrnite na naše strokovnjake. Pokličite 01 432 43 61 ali 01 433 22 71, lahko pa nam pošljete e-mail na medprotect@siol.net.