Križni pasovi

Način delovanja medicinskega križnega pasu

medicinski krizni pas brez  medicinski krizni pas z

Križni pas
Poviša pritisk v trebušni votlini
Olajša bolečine v ledvenem delu
Popravi hiperlardozo
Mehansko stabilizira hrbet
Razširi medvretenčne prostore
Enakomerno porazdeli obremenitev na vretenčne ploščice
Zaradi uravnavanja toplote blaži bolečino

Tabela križnih pasov

Klikni za povečavo tabele

 

Zračni ojačan križni pas LombaSkin

Udoben iz zračen križni pas iz križno pletene elastične tkanine Combitex z prožno zadnjično ojačitvijo. Ima zelo lahko strukturo in je enostaven z nameščanje s pomočjo paščkov z velkro trakom.

Zračni križni pas LombaSkin

 


Zračni ojačan križni pas Lombatech

Ojačan in prilagodljiv križni pas iz zračne tkanine Combitex in Coolmax, ki ima snemljive trakove, nastavljive po višini. Je patentiran za različne stopnje opore v križu. Križni pas Lombatech ima samoprilagodljivo hrbtno oporo in je narejen tako, da se popolnoma prilagodi telesu. Ima abdominalno ojačitveno ploščico za boljšo oporo.

Križni pas Lombatech


 Zračni ojačan križni pas Lombacross Activity

Ojačan križni pas za dinamično izboljšanje drže iz križno pletene eleastične tkanine Combitex. Ima prožno zadnjično ojačitev z dodatno nastavljivo ojačitvijo na hrbtu. Lombacross Activity je anatomsko oblikovan za čimvečje udobje in je enostaven za namestitev s pomočjo paščkov.

Ojačan križni pas za izboljšanje drže Lombacross


 Zračni križni pas Lombacross

Križni pas za dinamično izboljšanje drže iz križno pletene elastične tkanine Combitex. Ima zadnjično ojačitev z posebno razporeditvijo elastičnih trakov zadaj, ki zagotavljajo izboljšanje drže.

Križni pas Lombacross


Zračni križni pas Lombacross

Križni pas za dinamično izboljšanje drže iz križno pletene elastične tkanine Combitex. Ima zadnjično ojačitev z posebno razporeditvijo elastičnih trakov zadaj, ki zagotavljajo izboljšanje drže. Anatomska oblika na področju reber.

Križni pas Lombacross


 

Zračni križni pas Lombafix

Lombafix je ojačan križni pas iz križno-elastične Combitex tkanine. Ima anatomsko zadnjično ojačanje z močno podporo in omogoča prilagajanje stopnje opore tekom terapevtskega procesa.
Ojačan križni pas Lombafix


Zračni križni pas Dynacross

Križni pas iz zračnega elastičnega Combitex materiala, ki omogoča ojačitev zadnjega dela. Ima prekrižane pasove.
Križni pas Dynacross


Zračni ojačan podporni pas Dynacross Activity

Ojačan podporni pas ledveno-trebušnega dela. Zračen elastičen Combitex material. Nastavljiva ojačitev zadnjega dela. Prekrižani pasovi. Dodatni trakovi za nastavitev opore.

Ojačan podporni pas ledveno-trebušnega dela


Zračni križni pas Ortelcross

Križni pas iz zračne elastične tkanine, ki ima prilagodljive okrepitve z zadnjem delu.

Križni Pas


Zračni križni pas Lombapro Comfort

Pas za stabilizacijo križnega predela ima dva hrbtna trakova, ki spodbujata pravilno držo. Patentiran, zračen material nudi dvostopenjsko oporo. Pas ima silikonsko ploščico za stabilizacijo in dvodelni pritrjevalni sistem z ročnimi paščki.

Pas za stabilizacijo križnega dela


Zračni ojačan križni pas Lombapro Activ

Ojačan križni pas za stabilizacijo križnega predela z dodatnimi trakovi za prilagajanje stopnje kompresije ima dva trakova za podporo ob straneh in dva hrbtna trakova, ki spodbujata pravilno držo. Pas ima patentiran, zračen material, ki nudi dvostopenjsko oporo, ima silikonsko ploščico za stabilizacijo in dvodelni pritrjevalni sistem z ročnimi paščki.

Ojačan pas za stabilizacijo križnega predela


Zračni križni pas Reversa Vario

Okrepljen pas za stabilizacijo ledvenega predela in dinamično izboljšanje drže ima odprtine za zapiranje za lažje nameščanje. Zračna tkanina uravnava telesno temperaturo.

Pas za stabilizacijo


Križni pas Reversa Vario Plus

Pas s ploščicami za ledveno oporo in izboljšanje drže hrbtenice v ledvenem predelu.
Zračen pas ima spremenljiv kot zapiranja in štiri upogibljive ploščice, ki se prilagajajo obliki telesa.

Pas za ledveno oporo s ploščicami


Ojačan križni pas Lombax Original

Križni oporni pas z dvodelnim pritrjevalnim sistemom s paščki na velkro trak ima močno elastično kompresijo, hrbtno in abdominalno ojačenje in zračen vzorec tkanja na hrbtni strani.

Križni oporni pas


Križni pas Lombax Lady

Križni pas za ženske, ki se pritrdi s sprijemalnimi trakovi. Ozki, barvasti trakovi, ki se zavežejo, dajo pasu pridih ženstvenosti. Lahkostnost tkanine mu doda takt in fineso. Pas ima tudi anatomski izrez.

Križni pas za ženske


Križni pas Lombax Activity

Križni pas za aktivnejšo dejavnost z močno elastično kompresijo, ki ima dodan sistem pričvrstitve za natančno prilagoditev željene kompresijske stopnje. Odstranljive podveze omogočijo ohranitev pasu v željenem položaju, tudi ko je odpet.
Zračni križni pas Lombax Activity je namenjen podpori ledvenega dela hrbtenice pri večjih fizičnih obremenitvah oziroma prisilnih položajih. Pas ima dodane naramnice, ki omogočajo, da ostane nameščen tudi, ko ga odpnete, kadar je fizična dejavnost zmanjšana ali imate počitek. Višina hrbtnega dela pasu je 26 cm, v notranjosti hrbtnega predela je ojačitev – ribja kost, ki daje dodatno podporo, se prilagaja in deluje masažno ter blagodejno.
Pas je izdelan iz kompresijske tkanine in ima možnost dvojnega zapenjanja (poljubno prilagajate kompresijo/moč). Nošenje pasu priporočamo aktivnim osebam, ki so izpostavljene težkim fizičnim obremenitvam (gradbinci, gozdarji, skladiščniki, rudarji…), konstantni napačni in prisilni drži (keramičarji, parketarji, delavci za tekočim trakom…), za fiksacijo po poškodbah ter pri bolečinah. Priporočamo nošenje tisti del dneva, ko ste fizično najbolj obremenjeni.

Križni pas za aktivne


Informacije in svetovanje Medprotect - ThuasneZa dodatne informacije in svetovanje pri izbiri križnih pasov se obrnite na naše strokovnjake. Pokličite 01 432 43 61 ali 01 433 22 71, lahko pa nam pošljete e-mail na medprotect@siol.net.