Visoki pasovi

Visoki pas Dorso Rigid 35

Imobilizacijski steznik za hiperekstenzijo hrbtenice – TLSO. Počitek in statična korekcija hrbtenice zahvaljujoč učinku stabilizacije in imobilizacije na treh točkah pritiska. Omogoča hitro in ergonomsko nameščanje in je vodoodporen.
Steznik Dorso Rigid 35


Opornica Osteo-Med Akut

Ortoza za osteoporozo za lajšanje in korekcijo drže hrbtenice v ledvenem / prsnem predelu. Opornica se popolnoma prilega morfologiji pacienta. Ima nastavljivo višino hrbtne opore in ukrivljenost.

Opornica za osteoporozo in korekcijo drže


Životec za osteoporozo Osteo-Med

Refleksno živčno-mišično izboljšanje drže hrbtenice za ponovno uravnoteženje težišča, mehanizmi za lajšanje bolečine, trije vložki v obliki zračnih blazin za prsni in ledveni del hrbtenice, dodatni trakovi za intraabdominalno kompresijo, nevidno pod oblačili.

Životec za osteoporozo


Križni pas za izboljšanje drže Lombax Dorso

Pas ima aluminijasto ogrodje, ki se prilagaja obliki hrbtenice, nastavite ga lahko glede na obliko telesa pacienta, ima nastavljivo vićino in dodaten trak za oporo prsnega dela.

Križni pas za izboljšanje drže


Pas za imobilizacijo  Lombax Immo

Pas za imobilizacijo ledvenega predela je nastavljiv, zelo visok pas iz elastičnega kompresijskega materiala. Sprednji in zadnji trakovi pas dodatno učvrstijo, pomagajo izboljšati držo in omogočajo, da ga pričvrstite po meri. Dvodelni sistem zapenjanja omogoča preprosto nastavitev.

Nastavljiv pas za imobilizacijo ledvenega dela


Visok križni pas Lombax High

Visok križni pas za podporo ledvenega predela ima sprednje in zadnje trakove, ki pas dodatno učvrstijo, pomagajo izboljšati držo in omogočajo, da ga pričvrstite po meri. Hrbtni del pasu je iz zračnega materiala. Dvodelni sistem zapenjanja omogoča preprosto nastavitev.

Visoki križni pas za podporo ledvenega dela


Ledveno – križni oporni pas Lombax Rigid

Delno tog ledveno- križni oporni pas z neupogljivim hrbtnim delom ima dodatne trakove za nastavitev opore, ima velik razpon nastavitev pri zapenjanju. Hrbtni del je narejen iz trdega 3D- tkanja. Zadnji trakovi so odstranljivi.

Delno tog ledveno-križni oporni pas z neupogljivim hrbtnim delom


Križni pas za delavce Lombax Activity

Zračni križni pas Lombax Activity je namenjen podpori ledvenega dela hrbtenice pri večjih fizičnih obremenitvah oziroma prisilnih položajih. Pas ima dodane naramnice, ki omogočajo, da ostane nameščen tudi, ko ga odpnete, kadar je fizična dejavnost zmanjšana ali imate počitek. Višina hrbtnega dela pasu je 26 cm, v notranjosti hrbtnega predela je ojačitev – ribja kost, ki daje dodatno podporo, se prilagaja in deluje masažno ter blagodejno.
Pas je izdelan iz kompresijske tkanine in ima možnost dvojnega zapenjanja (poljubno prilagajate kompresijo/moč). Nošenje pasu priporočamo aktivnim osebam, ki so izpostavljene težkim fizičnim obremenitvam (gradbinci, gozdarji, skladiščniki, rudarji…), konstantni napačni in prisilni drži (keramičarji, parketarji, delavci za tekočim trakom…), za fiksacijo po poškodbah ter pri bolečinah. Priporočamo nošenje tisti del dneva, ko ste fizično najbolj obremenjeni.

Križni pas za aktivne


Informacije in svetovanje Medprotect - ThuasneZa dodatne informacije in svetovanje pri izbiri visokih pasov se obrnite na naše strokovnjake. Pokličite 01 432 43 61 ali 01 433 22 71, lahko pa nam pošljete e-mail na medprotect@siol.net.