Šport

Opornice za športnike in šport

PRINCIPI DELOVANJA ŠPORTNIH ORTOZ THUASNE

 

1. PROPRIOCEPTIVNO DELOVANJE
Proprioceptivni sistem je refleksni sistem. Ta sproža krčenje mišic, ki jih živčni sistem oskrbuje z informacijami o položaju sklepov v prostoru in o obremenitvah, ki so jim izpostavljeni. Živčni sistem je sestavljen iz senzoričnih receptorjev, ki se nahajajo v koži, vezeh in sklepih. Kompresijski izdelki združujejo tehnološko znanje podjetja Thuasne z načelom medicinske kompresije. Izboljšujejo odzive mišic v primeru situacij, v katerih so sklepi izpostavljeni tveganju.

2. TOPLOTA
Zdravljenje z fizikalno metodo gretja se že od nekdaj uporablja za preprečevanje bolečin v mišicah. Sprememba telesne temperature povzroči širjenje žil in pospeši cirkulacijo krvi. Dovajanje toplote izboljša zmogljivost mišic in zmanjša tveganje mišičnih krčev.

3. ELASTIČNI TRAKOVI
Dodatno ojačanje z elastičnimi trakovi na področjih vezi preprečuje poškodbe, tako da omeji raztezanje in krčenje, obenem pa dopušča naravno gibane sklepa. Vsi premiki so tako omogočeni in zavarovani.

4. STABILIZACIJA
Princip stabilizacije je omejiti oziroma preprečiti določene gibe, ki bi lahko preprečili poškodbo. Poleg tega pomaga k rehabilitaciji poškodovanega sklepa. Sklep je ojačan s togimi komponentami, hkrati pa upošteva njegovo fiziologijo in dopušča varno športno aktivnost.


Informacije in svetovanje Medprotect - ThuasneZa dodatne informacije in svetovanje pri izbiri športnih ortoz se obrnite na naše strokovnjake. Pokličite 01 432 43 61 ali 01 433 22 71, lahko pa nam pošljete e-mail na medprotect@siol.net.


ORTOZA ZA RAMO IZ NEOPRENA

Ortoza oziroma opornica za ramo iz neoprena se uporablja za preprečevanje poškodb sklepa, pri ponovni aktivnosti po posledicah travmatskih sprememb, pri nestabilnosti ramenskega sklepa.
Opornica fiksira ramo, material iz neoprena daje toplotni učinek, anatomska oblika omogoča popolno svobodo gibanja, ploski šivi preprečujejo draženje.

Ortoza za ramo iz neoprena


OPORNICA ZA ZAPESTJE IZ NEOPRENA

Opornica za zapestje iz neoprena se uporablja pri vnetju kit, pri zvinih zapestja, pri ponovni aktivnosti po poškodbah. Opornica omogoča hitro in enostavno nameščanje, nastavljivo zapenjanje omogoča individualno prilagajanje stopnje fiksiranja,  material iz neoprena daje toplotni učinek.

Opornica za zapestje iz neoprena


KOLENSKA ORTOZA IZ NEOPRENA

Kolenska opornica iz neoprena ima proprioceptivno delovanje, material iz neoprena daje toplotni učinek. Opornica za koleno preprečuje poškodbe kolenskih vezi, uporablja se pri ponovni aktivnosti po poškodbah kolenskih vezi, pri oslabljenih kolenskih vezeh.

Kolenska ortoza iz neoprena


ODPRTA ORTOZA ZA KOLENO

Odprta opornica za koleno je narejena iz elastične kompresijske tkanine, ki daje proprioceptivni učinek. Odprtina za pogačico pripomore k stabilnosti pogačice. Odprta opornica za koleno se uporablja za pomoč pri blagih nestabilnostih sklepa, pri blagih zvinih.

Odprta ortoza za koleno


ORTOZA ZA GLEŽENJ IZ NEOPRENA

Opornica za gleženj iz neoprena ima proprioceptivno delovanje, material iz neoprena daje toplotni učinek. Uporablja se za preprečevanje poškodb, pri nestabilnosti gležnja, po blagih zvinih, pri ponovni aktivnosti po poškodbah.

Opornica za gleženj iz neoprena


ODPRTA OPORNICA ZA GLEŽENJ

Odprta opornica za gleženj je narejena iz elastične kompresijske tkanine, ki omogoča proprioceptivno delovanje. Odprtina za gleženj pripomore k stabilizaciji gležnja. Uporablja se za pomoč pri blagih nestabilnostih gležnja, pri blagih zvinih.

Odprta opornica za gleženj


OPORNICA ZA KOMOLEC

Opornica za komolec je narejena iz elastične kompresijske tkanine, ki zagotavlja proprioceptivno delovanje. Anatomska oblika in način pletenja nudita odlično udobje za komolec. Opornica za komolec se uporablja pri blagih zvinih komolca, pri ponovni aktivnosti po poškodbah komolca, pri bolečinah v komolcu.

opornica za komolec


KOLENSKA OPORNICA Z OJAČITVAMI

Kolenska opornica z ojačitvami ima proprioceptivno delovanje, stranske ojačitve izboljšajo stabilnost sklepa. Kolenska opornica z ojačitvami preprečuje poškodbe kolenskih vezi, uporablja se pri ponovni aktivnosti po poškodbah, pri nestabilnosti kolenskih vezi.

Kolenska opornica z ojačitvami


OPORNICA ZA KOLENO

Opornica za koleno je narejena iz elastične kompresijske tkanine in ima proprioceptivno delovanje. Način tkanja nudi boljše udobje in prileganje. Uporablja se pri blagih zvinih, pri nestabilnosti sklepa, pri bolečinah v sklepu.

Opornica za koleno


OPORNICA ZA GLEŽENJ

Opornica za gleženj je narejena iz elastične kompresijske tkanine in ima proprioceptivno delovanje. Način tkanja omogoča dobro prileganje in udobje. Uporablja se pri blagih zvinih, pri nestabilnosti sklepa, pri bolečinah v sklepu.

Opornica za glezenj


KOLENSKA OPORNICA IZ NEOPRENA Z OJAČITVAMI

Kolenska opornica iz neoprena z ojačitvami  ima proprioceptivno delovanje, material iz neoprena daje toplotni učinek, stranske ojačitve izboljšajo stabilnost sklepa. Opornica se uporablja za preprečevanje poškodb kolenskih vezi, pri ponovni aktivnosti po poškodbah, pri nestabilnosti sklepa.

kolenska opornica iz neoprena z ojacitvami


KOLENSKA OPORNICA Z OJAČITVIJO

Kolenska opornica z ojačitvami ima proprioceptivno delovanje, stranske ojačitve izboljšajo stabilnost sklepa. Kolenska opornica z ojačitvami preprečuje poškodbe kolenskih vezi, uporablja se pri ponovni aktivnosti po poškodbah in operacijah, pri nestabilnosti kolenskih vezi, pri blagih zvinih.

Kolenska opornica z ojacitvijo


OPORNICA ZA GLEŽENJ Z OJAČITVIJO

Opornica za gleženj z ojačitvami ima proprioceptivno delovanje, stranske ojačitve izboljšajo stabilnost sklepa. Opornica z ojačitvami se uporablja pri ponovni aktivnosti po poškodbah in operacijah, pri nestabilnosti gležnja, pri blagih zvinih.

Opornica za glezenj z ojacitvijo


LEDVIČNI PODPORNI PAS

Ledvični podporni pas je zelo prilagodljiv, ima protibolečinski efekt, omogoča udobno nošenje z upoštevanjem krivin hrbtenice. Pas se uporablja za preprečevanje bolečin v ledvenem predelu hrbtenice.

Ledvicni podporni pas


OPORA ZA ZAPESTJE IN PALEC

Opornica za zapestje in palec nudi homogeno fiksiranje sklepa zahvaljujoč neoprenskemu ovoju in izboljšuje učinkovitost mišic, perforiran neopren omogoči hitro odvajanje znoja, nastavljivi elastični trakovi dajejo oporo vezem in omejujejo raztezanje palca. Opornica za zapestje in palec se uporablja za preprečevanje poškodb, pri ponovni aktivnosti po poškodbah, pri nestabilnosti palca.

Opora za zapestje in palec


TRAK ZA ZAPESTJE

Trak za zapestje nudi oporo zapestju, preprečuje poškodbe, uporablja se pri ponovni aktivnosti po poškodbi, narejen je iz zračnega materiala, ki omogoča prehajanje znoja.

Trak za zapestje


ŠPORTNA ORTOZA ZA KOLENO

Športna ortoza za koleno ima elastične trakove za stabilizacijo sklepa, zračen material omogoča prehajanje znoja, ortoza se uporablja za preprečevanje poškodb, pri ponovni aktivnosti po poškodbah, pri nestabilnosti sklepa.

Športna ortoza za koleno


ŠPORTNA ORTOZA ZA GLEŽENJ

Športna ortoza oziroma opornica za gleženj z elastičnimi trakovi stabilizira gleženj, nudi izjemno ugodje in prileganje, narejena je iz perforiranega neoprena, ki prepušča znoj. Uporablja se za preprečevanje poškodb gležnja, pri ponovni aktivnosti po poškodbah, pri nestabilnosti gležnja.

Športna ortoza za glezenj


KOLENSKA ORTOZA ZA KREPITEV KOLENSKIH VEZI

Kolenska opornica ima vgrajene gibljive stranske opore za stabilnost, dodatna fiksacija je omogočena s pomočjo sprijemalnih trakov, opornica ima odprtino s podloženo peno za pogačico. Zračen material omogoča prehajanje znoja. Uporablja se za preprečevanje poškodb kolenskih vezi, pri ponovni aktivnosti po poškodbah, pri nestabilnosti sklepa.

Kolenska ortoza za krepitev kolenskih ligamentov


OPORA ZA KOMOLEC

Opornica za komolec je anatomsko oblikovana, narejena je iz perforiranega neoprena, ki omogoča prehajanje znoja, vgrajene ima silikonske blazinice z masažnim učinkom, sprijemalni trak je snemljiv. Opornica se uporablja pri epikondilitisu (tenis, golf), pri ponovni aktivnosti po poškodbah, preprečuje poškodbe komolca, pri nestabilnosti sklepa.

Proti-epikonilitis ortoza za komolec


MANŠETA PROTI VNETJU KOMOLČNEGA SKLEPA

Manšeta proti vnetju komolčnega sklepa ima vgrajeni dve silikonski blazinici z masažnim efektom, uporablja se proti epikondilitisu (tenis, golf).

Manseta proti vnetju komolcnega sklepa


KOMPLET ZA HLADNE/TOPLE OBKLADKE

Komplet vsebuje povoj, ki se ga lahko namesti na (koleno, gleženj, zapestje, ramo ali komolec), trak za fiksacijo, gel blazinico, ki se lahko uporablja za gretje ali hlajenje in vrečko za led.

Komplet za tople - hladne obkladke


PODKOLENSKI TRAK

Podkolenski trak za pogačico absorbira tresljaje in udarce, pritiska na patelarno kito in podpira pogačico ter s tem absorbira tresljaje. Kombinacija posebnega silikona in traku iz blaga omogoča enakomerno porazdelitev pritiska ter rako izboljša proprioceptiven učinek.

Podkolenski trak


Vse opornice Thuasne Sport lahko dobite v naših poslovalnicah v Ljubljani ali Kranju. Prav tako pa so na voljo pri naših partnerjih v ostalih specializiranih trgovinah širom po Sloveniji.

Za več informacij in svetovanje pokličite 01 432 43 61.
Z veseljem vam bomo pomagali pri izbiri primerne opornice.