Kompresijske nogavice Venoflex Micro Thuasne
Navodila za uporabo komp
resijskih nogavic Venoflex Micro

Kompresijske nogavice obujte zjutraj, takoj ko vstanete, saj so ob tem času vaše noge pod najmanjšim pritiskom, oz. obseg vaših nog je takrat najmanjši. Nogavice je priporočljivo obuti z gumijastimi rokavicami, saj imajo boljši oprijem kot gole roke.

  1. Kompresijsko nogavico obrnite do stopalnega dela ter ga potegnite čez stopalo. Stopalni del se mora prilegati celemu stopalu , do pete. Če je nogavica brez prstnega dela, je priporočljivo potegniti stopalni del preko stopala.
  2. Kompresijsko nogavico lahko sedaj do konca odvijete po nogi navzgor. Nogavica se ne bo strgala, če jo primete za rob in jo po dolžini raztegnete.
  3. Potisnite nogavico od spodaj navzgor po nogi v valovih. Tako se bo nogavica kar najbolje prilegala. Po potrebi postopek ponovite v korakih ter na koncu s pomočjo dlani popravite morebitne nepravilnosti – nagubane dele.

Pranje in vzdrževanje kompresijskih nogavic

Kompresijske nogavice operite pogosto z blagim milom v mlačni vodi, temperatura vode naj bo največ 40°C. Ko nogavice operete, jih dobro izperite v čisti vodi. Nogavice položite med dve brisači in pritisnite. Tako se boste znebili odvečne vlage. Nogavice ne smete ožemati. Nogavice sušite tako, da jih obesite v senčen prostor. Ko se nogavice posušijo jih lahko zlikate na srednji temperaturi pokrite z vlažno krpo.