Kilni torakalni pasovi thuasne hernija

Kila ali hernija pomeni izstopanje tkiva, v tem primeru trebušne mrene in trebušnih struktur (dela črevesa ali maščobnega tkiva), skozi nenaravno razširjeno odprtino, torej skozi oslabljeni del trebušne stene ali v predelu dimelj, kar je videti kot izboklina.

Ingvinalni kilni pas
Dimeljska kila/ ingvnalna kila je najbolj pogosta oblika kile. Pogosteje se pojavlja pri moških. Lahko so prirojene ali pridobljene. S prirojeno kilo se človek rodi oziroma jo pridobi ob rojstvu. Pridobljene kile se pojavijo kasneje v življenju, po navadi med 50. in 75. letom starosti iz različnih vzrokov.
Ingvinalni kilni pas nudi podporo pri ingvinalni / dimeljski kili. Na voljo sta dva modela enostranski in obojestranski model. Primeren za nošnjo pri enostranski in dvostranski ingvinalni kili – snemljive pelote na ježka. Kadar gre za enostransko kilo, ena pelota- blazinica, pri dvostranskih dve peloti. V predelu, kjer je stena oslabljena namestimo peloto/blazinico, ki preprečuje izstopanje črevesa.

Trebušni kilni pas
Trebušna kila nastane, ko se trebuh (lahko tudi črevo in druge v trebuhu ležeče strukture) izbočijo skozi oslabljeno trebušno steno. Trebušni kilni pas se priporoča pri stomo, pri trebušni kili, po poškodbah trebuha, po operacijah trebuha in pri povešenem želodcu. Je iz lahkega, zračnega materiala, ki zagotavlja maksimalno udobje.

  • opora trebušne stene po operativnih posegih
  • abdominalna kila
  • zračna in udobna elastična tkanina

Ingvinalni kilni pas Thuasne Ortel

Ingvinalni kilni pas, se uporablja pri dimeljskih kilah. Kilni pas je diskretno oblikovan. Na voljo sta dva modela; enostranski je lahko levi ali desni – lahko se obrača. Priložena je silikonska blazinica, ki jo podložite v pas, v področju kile. Ta blazinica preprečuje, da se kila izboči. Pri obojestranskem modelu sta silikonski blazinici dve. Indikacije: desna ali leva dimeljska kila, dvostranska dimeljska kila, uporaba pred operacijo ali po njej.

Ingvinalni kilni pas


Trebušni kilni pas Thuasne Stomex

Trebušni kilni pas iz elastičnih vlaken ima sprednjo stran (predel trebuha) iz posebne “mrežaste” tkanine. Tkanina je edinstvena, omogoča rezanje. Lahko naredimo odprtino za stoma vrečko ali dren oz. za druge medicinske cevke, material se kljub rezanju ne bo trgal, ker je vsaka nitka posebej zaključena.  Indikacije: post – kirurška trebušna opora, trebušna kila. Pas je pralen na 60°C.

Trebušni kilni pas


Zračni podporni pas Thuasne Dynabelt

Torakalno-abdominalni pas za podporo trebuha in prsnega koša iz lahke, zračne elastične tkanine Combitex, ki zagotavlja odlično odvajanje potu.  Lahko se uporablja kot trebušni kilni pas in kot pas ta stabilizacije torakalne stene po posegu.

Indikacije: fiksiranje pri ne kompliciranih lumbalgijah in dorsalgijah, fiksiranje trebušne stene po posegu.

 Pas je pralen na 60°C. Dovoljena sterilizacija v avtoklavu.

Torkalno abdominalni podporni pas


Pas za ovijanje Thuasne Cemen

Elastični ovoj za prsni koš. Indikacije: fiksiranje prsnega koša: zlomi reber, kirurški posegi

Pas za ovijanje Cemen


Oporni pas za prsni koš Thuasne Cemen

Oporni pas za prsni koš je narejen iz trpežnega, elastičnega materiala.
Na voljo sta dva modela – moški in ženski. Ženski model je izoblikovan tako, da ne pritiska na prsi. Primeren oporni pas, kadar gre za poškodbo reber.

Oporni pas za prsni koš


Informacije opornice thuasne medprotectZa dodatne informacije in svetovanje pri izbiri kilnih / torakalnih pasov Thuasne se obrnite na naše strokovnjake. Pokličite 01 432 43 61 ali 01 433 22 71, lahko pa nam pošljete e-mail na info@medprotect.si. Obiščite našo brezplačno svetovalnico ali poiščite odgovor na pogosto postavljena vprašanja.