Opornica za dvig stopala SPRYSTEP

Sprystep je opornica za dvig stopala, ki stabilizira stopalo/gleženj, usmerja koleno do iztega in podpira oslabljene plantarne fleksorje pri zamahu in stabiliziranju kolena med položajem. Opornico za dvig stopala je sestavljena iz dveh delov (togega in mehkega).

Togi del je pod stopalom in vzdolž noge, da zagotovi dobro delovanje. Togi del ima moder del, ki se lahko obreže, pri prstih na podplatu, da lahko zdravstveno osebje prilagodi dolžino.

Mehki del: penasto oblazinjenje in trakovi zaščitijo nogo pred togo konstrukcijo in trdno držijo opornico na mestu.
Togi del: ogljikova vlakna, steklena vlakna, aramidna vlakna.
Penasti del: Oblazinjenje: poliamid, elastan.
Trak: poliamid, elastan.

Namen
Sprystep je oblikovana in izdelana za izboljšanje kakovosti hoje in zmanjšanje nevarnosti padca ali spotikanja med fazo zagotavljanja opore. Indikacije

Oslabelost noge, nevrološkega, travmatskega ali muskularnega izvora. Padajoče stopalo, šepavost, pretirana fleksija med fazo oscilacije (zaradi oslabitve dorsalnega fleksorja), oslabitev pretibialnih mišic, moč plantarnih fleksorjev, blaga oslabitev kvadricepsov, dviganje bokov (Hip-hiking)/nagib trupa v nasprotno stran. Opornica je ultralahka, vendar izjemno trpežna, komfortna in enostavna za uporabo.

Opornica za stopalo sprystep thuasnr


Opornica za dvig stopala PERO-MED

Opornica za dvig stopala (kratka). Peronealna opornica. Stopalo podpre po spodnjem delu (stopimo na njo) in preprečuje padanje stopala. Nudi tudi stransko oporo gležnja lateralno in medialno.  Dobro se prilagaja obutvi. Lahko se termično obdela. Na voljo sta levi in desni model. Je zelo diskretna.

Indikacije: padajoče stopalo

Pero-Med

 


Opornica za dvig stopala PERO-MED AFO III/II

Opornica za dvig stopala. Peronealna opornica. Stopalo podpre po spodnjem delu (stopimo na njo) in preprečuje padanje stopala. Je izredno udobna, na račun anatomske oblike in nizke teže. Je  lahka, udobno oblazinjena za meča, dobro se prilagaja obutvi. Lahko se termično obdela. Na voljo levi in desni model.

Indikacije: padajoče stopalo

Pero-Med AFO III/II


Informacije in svetovanje Medprotect - ThuasneZa dodatne informacije in svetovanje pri izbiri ortoz oz. opornic se obrnite na naše strokovnjake. Pokličite 01 432 43 61 ali 01 433 22 71, lahko pa nam pošljete e-mail na medprotect@siol.net. Obiščite našo brezplačno svetovalnico ali poiščite odgovor na pogosto postavljena vprašanja.