Športne opornice poškodba bolečina

Ali uživate v športu? Potrebujete vsakodnevno vadbo? Se vam pojavljajo težave pri gibanju ali v sklepih, ko ste športno aktivni? Pomagajte si s športnimi opornicami Thuasne. Opornice Thuasne so zračne, tanke, lahke in vas ne ovirajo pri gibanju.

Z opornicami Thuasne boste lahko prej začeli s ponovno vadbo ali pa delovali preventivno.

PRINCIPI DELOVANJA ŠPORTNIH OPORNIC THUASNE

 

PROPRIOCEPTIVNO DELOVANJE
Proprioceptivni sistem je refleksni sistem. Ta sproža krčenje mišic, ki jih živčni sistem oskrbuje z informacijami o položaju sklepov v prostoru in o obremenitvah, ki so jim izpostavljeni. Živčni sistem je sestavljen iz senzoričnih receptorjev, ki se nahajajo v koži, vezeh in sklepih. Kompresijski izdelki združujejo tehnološko znanje podjetja Thuasne z načelom medicinske kompresije. Izboljšujejo odzive mišic v primeru situacij, v katerih so sklepi izpostavljeni tveganju.

TOPLOTA
Zdravljenje z fizikalno metodo gretja se že od nekdaj uporablja za preprečevanje bolečin v mišicah. Sprememba telesne temperature povzroči širjenje žil in pospeši cirkulacijo krvi. Dovajanje toplote izboljša zmogljivost mišic in zmanjša tveganje mišičnih krčev.

ELASTIČNI TRAKOVI
Dodatno ojačanje z elastičnimi trakovi na področjih vezi preprečuje poškodbe, tako da omeji raztezanje in krčenje, obenem pa dopušča naravno gibanje sklepa. Vsi premiki so tako omogočeni in zavarovani.

STABILIZACIJA
Princip stabilizacije je omejiti oziroma preprečiti določene gibe, ki bi lahko preprečili poškodbo. Poleg tega pomaga k rehabilitaciji poškodovanega sklepa. Sklep je ojačan s togimi komponentami, hkrati pa upošteva njegovo fiziologijo in dopušča varno športno aktivnost.


Informacije opornice thuasne medprotectZa dodatne informacije in svetovanje pri izbiri športnih opornic ali ortoz se obrnite na naše strokovnjake. Pokličite 01 432 43 61 ali 01 433 22 71, lahko nam pošljete e-mail na info@medprotect.si ali obiščite našo brezplačno svetovalnico https://medprotect.si/svetovalnica/


Opornica za ramo iz neoprena 

Opornica za ramo iz neoprena namenjena preprečevanju poškodb ramenskega sklepa. Pri ponovni športni aktivnosti. Po posledicah travmatskih sprememb, pri nestabilnosti ramenskega sklepa.
Opornica fiksira ramo, material iz neoprena daje toplotni učinek, anatomska oblika omogoča popolno svobodo gibanja, ploski šivi preprečujejo draženje kože.

Opornica za ramo iz neoprena Thuasne Šport

 

Opornica za zapestje iz neoprena Thuasne

Opornica za zapestje iz neoprena se uporablja pri vnetju kit, pri blagih zvinih zapestja, pri ponovni aktivnosti po poškodbah. Opornica omogoča hitro in enostavno nameščanje, nastavljivo zapenjanje omogoča individualno prilagajanje stopnje fiksiranja,  material iz neoprena daje toplotni učinek.

Opornica za zapestje iz neoprena Thuasne Medprotect

 

Kolenska opornica iz neoprena Thuasne

Športna kolenska opornica iz neoprena ima proprioceptivno delovanje, material iz neoprena daje toplotni učinek. Opornica za koleno preprečuje poškodbe kolenskih vezi, uporablja se pri ponovni aktivnosti po poškodbah kolenskih vezi, pri oslabljenih kolenskih vezeh.

Opornica za koleno thuasne sport

 

Odprta opornica za kolena Thuasne

Športna odprta opornica za koleno je narejena iz nežne elastične kompresijske tkanine, ki daje proprioceptivni učinek. Odprtina za pogačico pripomore k stabilnosti pogačice. Odprta opornica za koleno se uporablja za pomoč pri blagih nestabilnostih sklepa, pri blagih zvinih.

Odprta opornica za koleno Thuasne medprotect

 

Opornica za gleženj Thuasne

Športna opornica za gleženj iz neoprena ima proprioceptivno delovanje, material iz neoprena daje toplotni učinek. Uporablja se za preprečevanje poškodb, pri nestabilnosti gležnja, po blagih zvinih, pri ponovni aktivnosti po poškodbah.

Opornica za gleženj iz neoprena

 

Odprta opornica za gleženj Thuasne

Odprta športna opornica za gleženj je narejena iz elastične kompresijske tkanine, ki omogoča proprioceptivno delovanje. Odprtina za gleženj pripomore k stabilizaciji gležnja. Uporablja se za pomoč pri blagih nestabilnostih gležnja, pri blagih zvinih. Primerna za šport, kot je atletika.

Odprta opornica za gleženj šport boleče

 

Opornica za komolec Thuasne

Športna opornica za komolec je narejena iz elastične kompresijske tkanine, ki zagotavlja proprioceptivno delovanje. Anatomska oblika in način pletenja nudita odlično udobje za komolec. Opornica za komolec se uporablja pri blagih zvinih komolca, pri ponovni aktivnosti po poškodbah komolca, pri bolečinah v komolcu.
Športna opornica za komolec

 

Opornica za koleno Thuasne

Športna opornica za koleno je narejena iz elastične kompresijske tkanine in ima proprioceptivno delovanje. Način tkanja nudi boljše udobje in prileganje. Uporablja se pri blagih zvinih, pri nestabilnosti sklepa, pri bolečinah v sklepu.

Opornica za koleno Thuasne sport

Opornica za gleženj Thuasne

Športna opornica za gleženj je narejena iz elastične kompresijske tkanine in ima proprioceptivno delovanje. Način tkanja omogoča dobro prileganje in udobje. Uporablja se pri blagih zvinih, pri nestabilnosti sklepa, pri bolečinah v sklepu.

Športna opornica za gleženj

Kolenska opornica z ojačitvami iz neporena Thuasne

Kolenska športna opornica iz neoprena z ojačitvami  ima proprioceptivno delovanje, material iz neoprena daje toplotni učinek, stranske ojačitve izboljšajo stabilnost sklepa. Opornica se uporablja za preprečevanje poškodb kolenskih vezi, pri ponovni aktivnosti po poškodbah, pri nestabilnosti sklepa.

Kolenska športna opornica z ojačitvami Thuasne

Kolenska opornica z ojačitvijo Thuasne

Kolenska športna opornica z ojačitvami ima proprioceptivno delovanje, stranske ojačitve izboljšajo stabilnost sklepa. Kolenska opornica z ojačitvami preprečuje poškodbe kolenskih vezi, uporablja se pri ponovni aktivnosti po poškodbah in operacijah, pri nestabilnosti kolenskih vezi, pri blagih zvinih.

Kolenska opornica z ojačitvijo

Opornica za gleženj z ojačitvijo Thuasne

Športna opornica za gleženj z ojačitvami ima proprioceptivno delovanje, stranske ojačitve izboljšajo stabilnost sklepa. Opornica z ojačitvami se uporablja pri ponovni aktivnosti po poškodbah in operacijah, pri nestabilnosti gležnja, pri blagih zvinih.

Opornica za gleženj z ojačitvijo thuasne

Ledvični podporni pas Thuasne

Športni podporni pas za hrbtenico je zelo prilagodljiv, ima protibolečinski efekt, omogoča udobno nošenje z upoštevanjem krivin hrbtenice. Pas se uporablja za preprečevanje bolečin v ledvenem predelu hrbtenice.

Ledvični podporni pas

Opornica za zapestje in palec Thuasne

Športna opornica za zapestje in palec nudi homogeno fiksiranje sklepa zahvaljujoč ovoju iz neoprena in izboljšuje učinkovitost mišic, perforiran neopren omogoči hitro odvajanje znoja, nastavljivi elastični trakovi dajejo oporo vezem in omejujejo raztezanje palca. Opornica za zapestje in palec se uporablja za preprečevanje poškodb (odbojka, košarka), pri ponovni aktivnosti po poškodbah, pri nestabilnosti palca.

Opora za zapestje in palec thuasne šport

Trak za zapestje Thuasne

Športni trak za zapestje nudi oporo zapestju, preprečuje poškodbe, uporablja se pri ponovni aktivnosti po poškodbi, narejen je iz zračnega materiala, ki omogoča prehajanje znoja.

Trak za zapestje thuasne sport


Športna ortoza za koleno Thuasne

Športna ortoza za koleno ima elastične trakove za stabilizacijo sklepa, zračen material omogoča prehajanje znoja, ortoza se uporablja za preprečevanje poškodb, pri ponovni aktivnosti po poškodbah, pri nestabilnosti sklepa.

Športna ortoza za koleno thuasne


Športna opornica za gleženj Thuasne

Športna ortoza oziroma opornica za gleženj z elastičnimi trakovi stabilizira gleženj, nudi izjemno ugodje in prileganje, narejena je iz perforiranega neoprena, ki prepušča znoj. Uporablja se za preprečevanje poškodb gležnja, pri ponovni aktivnosti po poškodbah, pri nestabilnosti gležnja.

Športna ortoza za gleženj thuasne

 

Opora za komolec Thuasne

Športna opornica za komolec je anatomsko oblikovana, narejena je iz perforiranega neoprena, ki omogoča prehajanje znoja, vgrajene ima silikonske blazinice z masažnim učinkom, trak na podlahti je snemljiv. Opornica se uporablja pri epikondilitisu (tenis, golf), pri ponovni aktivnosti po poškodbah, preprečuje poškodbe komolca, pri nestabilnosti sklepa.

Proti-epikonilitis ortoza za komolec


Trak za komolec pri vnetju komolčnega sklepa Thuasne

Športna manšeta proti vnetju komolčnega sklepa ima vgrajeni dve silikonski blazinici z masažnim efektom, uporablja se proti epikondilitisu (tenis, golf komolec).

Manšeta proti vnetju komolcnega sklepa

 

Podkolenski trak Thuasne

Športni podkolenski trak za pogačico absorbira tresljaje in udarce, pritiska na patelarno kito in podpira pogačico ter s tem absorbira tresljaje. Kombinacija posebnega silikona in traku iz blaga omogoča enakomerno porazdelitev pritiska ter tako izboljša proprioceptiven učinek.

Podkolenski trak


Športna opornica za zapestje

Opornica za zapestje s sistemom zategovanja BOA. BOA sistem zagotavlja enostavno, hitro  in zanesljivo zategovanje. Sistem BOA omogoča enakomerno zategovanje po površini celotnega sklepa in enostavno rokovanje z eno roko.  Opornica zagotavlja anatomski položaj zapestja, je zračna, tanka in lahka. Indikacije: zdravljenje benignih zvinov, tendinitis in tendinopatije zapestja, vnetne faze revmatskih obolenj.

 

Športna opornica za zapestje Thuasne BOA


Športna opornica za gleženj

Stabilizacijska športna opornica za gleženj, s sistemom zategovanja BOA. BOA sistem zagotavlja enostavno, hitro  in zanesljivo zategovanje. Omogoča enakomerno zategovanje po površini celotnega sklepa in enostavno rokovanje z eno roko. Opornica ima vdelani dve stranski togi opori (medialno in lateralno), sistem enakomernega zategovanja BOA in dodatni elastični trakovi, ki se namestijo v obliki osmice. Vse to zagotavlja stabilnost gležnja. Opornica je tanka zračna in lahka in ne ovira nošenja v obutvi.

Športna opornica ortoza za gležen Thuasne 351 BOA


Informacije opornice thuasne medprotectZa dodatne informacije in svetovanje pri izbiri športnih opornic ali ortoz se obrnite na naše strokovnjake. Pokličite 01 432 43 61 ali 01 433 22 71, lahko nam pošljete e-mail na info@medprotect.si ali obiščite našo brezplačno svetovalnico https://medprotect.si/svetovalnica/