Zvin gležnja opornica bolečina

Bolečine v gležnju pomočKAJ JE ZVIN?

Samo v Franciji vsako leto naštejejo približno 2,2 milijona zvinov gležnja oziroma 6.000 na dan. V 20% primerov zvin pusti posledice, nestabilnost ali kronične bolečine. O blagem zvinu govorimo kadar gre za blag nateg vezi, srednje hud zvin pomeni natrganje vezi, hud zvin pa delno ali popolno pretrganje vezi.

99% zvinov gležnja ustreza blagemu ali srednje hudemu nategu oziroma natrganju zunanje lateralne vezi (LLE). Začetno zdravljenje J0 do J3 temelji na postopku RICE.

R… Rest (počitek)
I… Ice (led, hlajenje)
C… Compression (kompresija)
E… Elevation (dvignjen položaj)

 

KAKO DELUJE OPORNICA ZA GLEŽENJ?

Funkcijsko zdravljenje sklepa se izvaja z nošenjem opornice, ki stabilizira gleženj in:

imobilizira gleženj
omogoči celjenje kit in vezi
stabilizira sklep
blaži bolečino in hkrati ščiti sklep
preprečuje ponovitve poškodbe

Navodila za izmere ortopedski pripomočki

 

Thuasne Ligacast Anatomic

Rigidna ortoza za stabiliziranje gležnja  s satastim vložkom, ki nudi popolno prilagajanje gležnju. Robovi so prožni, kar prispeva k večjemu udobju. Na voljo sta levi in desni model. Indikacije: zmerni do hudi zvini gležnja, zlom gležnja. Za več informacij ali nasvet nas pokličite na 01 432 43 61 ali 01 433 22 71. Ortoza je dobavljiva tudi v Junior izvedbi. Poglejte podatke o ortozi na spletni strani Thuasne http://www.thuasne.biz/produit/ligacast-anatomic/

Ligacast Anatomic opornica za gleženj Thuasne


Stabilizacijska opornica za gležnje Thuasne Ligacast Air+

Opornica za stabilizacijo gležnja z napihljivimi blazinicami se odlično prilega gležnju in je zelo udobna. S prijemalnimi trakovi lahko oporo natančno nastavite in prilagodite gležnju. Univerzalen model. Indikacije: zmerni do hudi zvini gležnja, zlom gležnja. Več na spletni strani Thuasne http://www.thuasne.biz/produit/ligacast-air/

Ligacast Air+ opornica ortoza za gleženj thuasne


Stabilizacijska opornica za gležnje Thuasne Ligastrap Immo

Stabilizacijska ortoza za gležnje. Narejena je iz dveh togih delov, na katera sta pritrjena dva oprijemalna paščka. Priložen širok kompresijski trak, s katerim se naredi stabilizacija gležnja (trak se ovije okoli gležnja v obliki osmice), šele na to se nadane opornico.  Narejena je iz tankega materiala, ki omogoča termoregulacijo. Odstranljive trakove je mogoče uporabiti za manjše otekline, predvsem pa pri vrnitvi k aktivnosti za boljšo proprioceptivni učinek. Na voljo levi in desni model. Indikacije: zmerni do hudi zvini gležnja, zlom gležnja.

Ligastrap Immo opornica za gleženj thuasne zvin


Ligamentna ortoza za gleženj Thuasne Ligastrap Malleo

Ligamentna ortoza za gleženj s funkcionalnimi lepljivimi trakovi. Omogoča ojačitev stranskih vezi zaradi dvojnih prečnih elastičnih lepljivih trakov (namesti se jih v obliki osmice), ki ohranijo pregibanje in raztezanje. Dodatna stranska ojačitev zaradi trakov, ki jih lahko odstranite. Udobno tudi pri nošenju v čevljih.

Indikacije: funkcionalno zdravljene benignih in srednje hudih zvinov stranskih zunanjih vezi, povečanje aktivnosti in šport po srednje hudem in hudem zvinu, kronična ohlapnost.

Ligamentna ortoza za gleženj Thuasne Ligastrap Malleo


Kompresijska elastična opora za gleženj Thuasne Malleoaction

Kompresijska elastična opora za gleženj je narejena iz elastično-kompresijske tkanine (kompresija okoli 22,5 mmHg). Zagotavlja dobro oporo in proprioceptivno delovanje in tudi udobje na področju gležnja. Povlečni trakci za lažje nameščanje.

Indikacije: prožna opora poškodovanega ali bolečega sklepa, zmanjševanje otekline, proprioceptivno delovanje.

Malleoaction opornica za gleženj thuasne


Kompresijska elastična opora za gleženj Thuasne Malleosoft

Kompresijska elastična opora za gleženj je narejena iz elastično-kompresijske tkanine (kompresija okoli 17 mmHg), ki zagotavlja proprioceptivno delovanje in udobje na področju gležnja. Indikacije: prožna opora poškodovanega ali bolečega sklepa, zmanjšanje otekline, proprioceptivno delovanje.

Mallesoft opornica za gleženj zvin bolečina


Opora za Ahilovo tetivo Thuasne Silistab Achillo

Opora za Ahilovo tetivo je izdelana iz kompresijske tkanine (kompresija okoli 23 mmHg). V področju Ahilove tetive ima vdelan silikonski vložek za masažni efekt. Opornica je komfortno tkana v področju gležnja za večje udobje.

Priložen je petni vložek v dveh nivojih: 8mm kompakten, na katerega se položi 5mm silikonski vložek za večje udobje.  Petni vložek za razbremenitev napetosti tetive in zmanjšanje vibracije na kito. Indikacije: poškodba Ahilove tetive, tendinopatija, tensinovitis, bursitis, po kirurškem posegu.

Silistab Achillo opornica mehka za gleženj thuasne bolečina


Opora za stabilizacijo gležnja Thuasne Malleo Dynastab

Ortoza za stabilizacijo gležnja ima lahko stransko kovinsko anatomsko ojačitev. Je odporna in udobna, ima trakove za dodatno oporo in stabilizacijo gležnja . Narejena je iz zračnih 3D mikrovlaken. Opornica je tanka, zračna in lahka. Klasično vpenjanje z vezalkami. Primerna za vse vrste obutve.

Indikacije: lažji, srednji ali hud zvin stranskih vezi, zvin spodnjega dela piščali, vrnitev k športnim aktivnostim po poškodbi.

Malleo Dynastab opora za gleženj bolečina zvin šport


 

Opora za stabilizacijo gležnja Thuasne Malleo Dynastab Boa

Ortoza za stabilizacijo gležnja ima lahko, stransko kovinsko anatomsko ojačitev. Je odporna in udobna, ima trakove za dodatno oporo in stabilizacijo gležnja. Narejena je iz zračnih 3D mikrovlaken. Opornica je tanka, zračna in lahka. Sistem vpenjanja Boa je enostaven, hiter, zanesljiv, odporen proti vodi  in obstojen pri pranju ves čas tehnične življenjsko dobo opornice. Primerna za vse vrste obutve.

Indikacije: lahek, zmeren in resen zvin lateralnih vezi gležnja, preprečevanje kronične nestabilnosti gležnja, preprečevanje recidivov med okrevanjem po športni dejavnosti (ponovni zvini).

Malleo Dynastab Boa imobilizacija gleženj


 

Ortoza za gleženj Thuasne  Silistab Malleo

Anatomsko oblikovana zaščitna ortoza za gleženj Thuasne Silistab Malleo ima silikonsko zaščito za gleženj in nart. Vložek za kost gležnja zagotavlja večje udobje. Izdelan iz kompresijske tkanine (kompresija okoli 21 mmHg).

Indikacije: zaščita gležnja, preventiva in okrevanje po zvinu gležnja.

Silistab Malleo opora za gleženj bolecina sport


Informacije opornice thuasne medprotectZa dodatne informacije in svetovanje pri izbiri visokih pasov se obrnite na naše strokovnjake. Pokličite 01 432 43 61 ali 01 433 22 71, lahko nam pošljete e-mail na info@medprotect.si. Obiščite našo brezplačno svetovalnico ali poiščite odgovor na pogosto postavljena vprašanja.