Križni pas bolečina v hrbtenici opornica Thuasne

Način delovanja medicinskega križnega pasu Thuasne

Ali tudi vas mučijo bolečine v križu? Veliko časa preživite v sedečem položaju? Zelo učinkoviti pripomočki so pasovi za hrbtenico. Na voljo so klasični križni pasovi, pri blagih bolečinah v hrbtenici in ojačani križni pasovi, ki imajo v hrbtnem predelu štiri aluminijaste ojačitve. Pas razbremeni ledveni del hrbtenice in nudi podporo hrbtnim mišicam. Pasovi so individualno prilagodljivi.  Indikacije: akutne ali kronične bolečine v ledvenem predelu hrbtenice, po operativna ledvena ali medenična opora, bolezni vezivnega tkiva… Pasovi so lahkotni, zračni in pralni. 

Sodobno izdelani križni pasovi Thuasne vam omilijo težave ali pa pripomorejo, da do njih sploh ne pride.  So lahki, zračni, anatomsko oblikovani in cenovno dostopni.

Pri nošenju je potrebno upoštevati priporočilo specialista glede dolžine nošenja. Vsi pasovi so zračni, v predelu trebuha so ožji, da vas ne ovirajo pri sedenju. Pripomočki so pralni – za vzdrževanje poglejte všitek na izdelku.

Opornica za križ hrbtenica ThuasneKrižni pas vam

 • Lajša bolečine v hrbtenici.
 • Hrbtenico  podpre v križno – ledvenem predelu.
 • Popravi hiperlardozo
 • Mehansko stabilizira hrbet
 • Razširi medvretenčne prostore
 • Enakomerno porazdeli obremenitev na vretenčne ploščice
 • Zaradi uravnavanja toplote blaži bolečino.

Ali imate bolečine v hrbtenici in vas ovirajo pri delu in vsakdanjih aktivnostih?

Vzrokov za težave je lahko več:

 • ali svoje delo opravljajo sede ali pa s prisilno držo telesa?
 • imate kronično obrabo?
 • se vam seseda hrbtenica?
 • ste aktivni športnik in imate občasno težave zaradi preobremenitve?

Za pomoč pri izbiri in naročilu nam pišite na SVETOVALNICO ali pa nas pokličite na telefonsko številko 01 433 22 71.

Navodila za izmere ortopedski pripomočki

Zračni ojačan križni pas LombaSkin Thuasne

Ojačan križni pas, ki je izredno lahek in diskreten, učinek druge kože (prilagajanje, mehkoba in udobje). Izdelan je iz tkanine Combitex, ki je edinstvena tkanina Thuasne. Tkanina Combitex je izdelana iz dvoplastne strukture; ima hidrofobno in hidrofilno plast, kar omogoča prehajanje znoja in občutek suhosti na koži.  Pas razbremeni ledveni del hrbtenice in nudi podporo hrbtnim mišicam. V hrbtnem predelu ima štiri aluminijaste ojačitve, ki so individualno prilagodljive.  Indikacije: akutne ali kronične bolečine v ledvenem predelu hrbtenice, po operativna ledvena ali medenična opora, bolezni vezivnega tkiva…Preizkušen na pacientih, ki imajo pri svojem delu statični položaj in pri športnikih, predvsem zaradi lahkotnosti, zračnosti in opore. Pas je pralen na 30°C.

Opornica križ hrbtenica lombaskin thuasne bolecina


Ojačan križni pas Lombastab Thuasne

Edini ojačan križni pas z možnostjo prilagajanja kompresije. Izdelan je iz tkanine Combitex, ki je edinstvena tkanina Thuasna. Zagotavlja prehajanje znoja in daje občutek suhosti na koži. Pas se lepo prilega telesu in je anatomsko oblikovan. V predelu trebuha je nizek, tako da ne ovira gibanja. Sistem enostavnega zategovanja omogoča prilagajanje kompresije. Indikacije: akutne ali kronične bolečine v ledvenem predelu hrbtenice, išias,  zdrs vretenca, lordoza, skolioza, spondilitis, nepravilna drža pri sedenju, prisilna drža in položaji. Pralen je na 30°C.
predstavitev thuasne

Ojačan križni pas lombastab thuasne


Zračni ojačan križni pas Lombatech Thuasne

Ojačan in prilagodljiv križni pas iz zračne tkanine Combitex in Coolmax, ki ima snemljiv trak, nastavljiv po višini. Na račun tega traku lahko pas povišate iz 26 cm na 32 cm, kar zagotavlja višjo oporo. Je patentiran za različne stopnje opore v križu. Križni pas Lombatech ima samoprilagodljivo hrbtno oporo in je narejen tako, da se popolnoma prilagodi telesu. Ima abdominalno ojačitveno ploščico za boljšo oporo.

Še posebej je primeren za ženske s poudarjenimi boki, ker se samodejno prilagaja – razteza v križnem predelu oz. predelu medenice in omogoča optimalno prilagajanje in udobje. Na voljo je v velikosti za obseg pasu celo do 160 cm – priporočljiv za ljudi z visoko težo, ki trpijo z bolečinami v hrbtenici, kjer mora biti pas ojačan, lahkoten, zračen in prilagodljiv. Pas je pralen na 30°C.

predstavitev thuasne

Križni pas Lombatech hrbtenica bolečina thuasne


 Zračni ojačan križni pas Lombacross Activity Thuasne

Ojačan križni pas za dinamično izboljšanje drže iz križno pletene elastične tkanine Combitex. Ima prožno zadnjično ojačitev z dodatno nastavljivo ojačitvijo na hrbtu. Lombacross Activity je anatomsko oblikovan za čimvečje udobje in je enostaven za namestitev s pomočjo paščkov. Ima sistem dvojnega zapenjanja za boljše prilagajanje. Močno ojačan pas je še posebej priporočljiv za uporabnike, ki opravljajo težja fizična opravila (gozdni, gradbeni delavci, kurirji, kmetje). Pas je pralen na 40°C.
predstavitev thuasne

Ojačan križni pas za izboljšanje drže Lombacross


Zračni križni pas Lombacross G1 Thuasne

Križni pas za dinamično izboljšanje drže iz križno pletene elastične tkanine Combitex. Ima zadnjično ojačitev z posebno razporeditvijo elastičnih trakov zadaj, ki zagotavljajo izboljšanje drže. Pas je pralen na 40°C.

Križni pas Lombacross g1 hrbtenica bolečina


Zračni križni pas Lombacross G2 Thuasne

Križni pas za dinamično izboljšanje drže iz križno pletene elastične tkanine Combitex. Pas je zračen in anatomsko krojen, kar omogoča dobro prilagajanje telesu. Anatomska opora v hrbtnem predelu in  posebna razporeditev elastičnih trakov zadaj, zagotavljajo izboljšanje drže. Anatomska oblika v področju reber in medenice za lepše prilagajanje in udobje. Primeren za zdravljenje pogoste bolečine v ledvenem predelu hrbtenice. Pas je pralen na 40°C.

Križni pas Lombacross g2 thuasne hrbtenica križ


Zračni križni pas Dynacross Thuasne

Križni pas iz zračnega elastičnega Combitex materiala, ki nudi ojačitev zadnjega dela. Ojačitev zagotavljajo križno prekrižani elastični trakovi. Križni pas je primeren za fiksiranje ne – kompliciranih lumbalgij, za preprečevanje lumbalgij pri naporu in napačni drži. Pas je pralen na 40°C.
Opornica zračna za križ hrbtenico thuasne bolečina


Zračni ojačan podporni pas Dynacross Activity Thuasne

Ojačan, podporni pas ledveno-trebušnega dela. Izdelan je iz zračno elastičnega Combitex material. Podpora križnega predela  s prekrižanimi elastičnimi trakovi. Pas ima dodatne trakove za nastavitev jakosti opore. Priporočljivo nošenje pri enostavnih in ponavljajočih se lumbalgijah. Pas je pralen na 40°C.

Ojačan podporni pas ledveno-trebušnega dela križ bolečina


Ojačan križni pas Lombax Original Thuasne

Križni oporni pas z dvodelnim pritrjevalnim sistemom s paščki na velkro trak ima močno elastično kompresijo, hrbtno in abdominalno ojačitev in zračen vzorec tkanja na hrbtni strani. Sistem zapenjanja dveh paščkov omogoča individualno prilagajanje. Poljubno si lahko zapnete zgornji in spodnji pašček, glede na vašo obliko trebuha oziroma položaj (sedenje, stoja) in si zagotovite večje udobje nošenja. Pas je zelo vzdržljiv. Izdelan je iz tkanine Lombax. Indikacije: začetno fiksiranje lumbalgij in ishialgij, ledvena fiksacija po posegu.
predstavitev thuasne

Križni oporni pas lombax original thuasne bolečina hrbet


Informacije opornice thuasne medprotectZa dodatne informacije in svetovanje pri izbiri križnih pasov Thuasne se obrnite na naše strokovnjake. Pokličite 01 432 43 61 ali 01 433 22 71, lahko pa nam pošljete e-mail na info@medprotect.si. Obiščite našo brezplačno svetovalnico ali poiščite odgovor na pogosto postavljena vprašanja.