Prsne proteze SilimaPrsne proteze Silima so proizvedene v Nemčiji, v podjetju Thuasne Thamert. Glede na različne kirurške metode in spremembe, ki nastanejo pri operacijah, je na voljo veliko različnih modelov in velikosti prsnih protez za zadostitev potreb vsake ženske. Prsne proteze Silima so narejene tako, da se čim bolj približajo strukturi in obliki dojke in tako imitirajo naravne prsi.

Pri izbiranju ustrezne prsne proteze je potrebno upoštevati vašo postavo, velikost oprsja, stanje brazgotine, vrsto operacije in ali so vam odstranili tudi bezgavke, vaš življenski stil. Prsne proteze Silima so izdelane iz tanke, matirane poliuretanske folije. Glede na model prsne proteze so lahko izdelane iz več plasti (eno, dvo ali triplastne).  Prenos kataloga v PDF formatu: Silima – Prsne proteze


SILIMA FIBREFILL
silima-prsne-proteze-fibrefill

Prsna proteza Fibrefill je začasna prsna proteza. Običajno je to prva prsna proteza po operaciji, ki se začne uporabljati, ko je rana po kirurškem posegu popolnoma zaceljena. V bombažnem žepku je polnilo fibrefil, ki se ga lahko dodaja ali odvzema. Na voljo so različne velikosti ter ovalna in trikotna oblika. Po približno štirih tednih lahko izbirate med raznovrstnimi silikonskimi protezami.


SILIMA LIGHT
Prsna proteza Light Silima

Prsna proteza Light je lahka silikonska proteza, ki je primerna za ženske z velikim oprsjem ali za tiste z velikim tveganje za limfeden. Je 30% lažja kot običajna silikonska proteza, kljub temu pa je dovolj obtežena, da ohranja ravnovesje in zaščito pred težavami s hrbtenico. Prsna proteza Light anatomsko oblikovana, na voljo so različne velikosti ter simetrična in asimetrična oblika. Kadar je potrebno nadomestiti izrazit primanjkljaj tkiva v pod pazdušnem predelu (npr. v primeru odstranitve bezgavk), izberite asimetrično prsno protezo.


SILIMA SOFT & LIGHT

Prsna proteza Soft & Light

Prsna proteza Soft & Light predstavlja mehkejšo in bolj prilagodljivo alternativo standardnim protezam, je 30% lažja od standardnih silikonski protez. Narejena je iz lahke in prožnejše silikonske mešanice, zate se nežneje prilagodi koži. Primerna je za ženske z mehkejšim in zrelejšim prsnim tkivom. Odlično se prilagodi obliki nedrčka. Na dotik zelo podobna naravnemu prsnemu tkivu. Na voljo so različne velikosti ter simetrična in asimetrična oblika.


SILIMA ULTRA LIGHT

Prsne proteze Ultra Light

Prsna proteza Ultra Light predstavlja povsem nov in raznolik pristop k negi prsi. Zavoljo kombinacije oblikovnih elementov polne prsne proteze z elementi delne proteze so dovolj lahke tudi za najobčutljivejše pacientke z limfedemom. Nosi se lahko v povsem običajnih okoliščinah, še posebej pa je primerna za plavanje in ostale športne aktivnosti ter za ženske z velikim oprsjem. Uporaba posebnega lahkega silikona zmanjša težo proteze do 60% v primerjavi s standardnimi prsnimi protezami, polnjenimi z gelom. Revolucionarna zasnova, ki združuje koncentrične kroge z večsmerno razčlenjenostjo, dopušča ne utesnjeno gibanje. Neglede na to da ima proteza votlo notranjost ohranja obliko. Izrez na spodnjem robu omogoča dobro zračenje in odtekanje vode v primeru plavanja.


SILIMA DIRECT

Prsne proteze Silima Direct

Prsna proteza Direct je samolepljiva, lahka in se z lahkoto prilagodi vašemu telesu. Dodano ima lepljivo silikonsko podlogo, ki omogoča tesno pritrditev in preprečuje drsenje in spodvijanje. Brez podloge pa jo lahko uporabljate tudi kot običajno prsno protezo v nedrčku.


SILIMA SHELL DIRECT

Prsna proteza

Prsna proteza Shell direct se uporablja po delni operaciji prsi, po lumpektomiji, po rekonstrukciji ali povečanju prsi. Prilagojena notranja površina in medicinsko lepilo vam omogočata nošenje proteze z lepilnimi trakovi ali brez njih.


SILIMA XTRA

Prsne proteze Silima Xtra

Prsna proteza Xtra je delna prsna proteza, s katero si lahko povrnete polnost prsi po delni operaciji ali izravnate neenakomerno velike prsi. Narejena je iz mehkega silikona z lepilnim sistemom za dobro pritrjenost. Lepilni trakovi se dajo direktno na kožo. Na voljo so štirje različni modeli velikosti. Model številka 1 ali 2 nadomesti primanjkljaj volumna v osrednjem delu prsi, uporabljati ga je mogoče skupaj s samolepljivo bradavico. Model številka 3 ali 4 nadomesti primanjkljaj volumna spodaj ali stransko, prsi privzdigne, porazdeli tkivo in doseže polnost zgornjega dela prsi.


Informacije in svetovanje Medprotect - ThuasneZa dodatne informacije in svetovanje pri izbiri prsnih protez se obrnite na naše strokovnjake. Pokličite 01 432 43 61 ali 01 433 22 71, lahko pa nam pošljete e-mail na medprotect@siol.net. Ogled možen v naši poslovalnici v Ljubljani. Obiščite našo brezplačno svetovalnico ali poiščite odgovor na pogosto postavljena vprašanja.