Ste si poškodovali ramenski sklep? Trpite za akutno ali kronično bolečino v ramenu? Ste po operativnem posegu? Učinkovita rešitev je opornica za ramenski sklep. Opornica za ramo stabilizira ramenski obroč in tako zmanjša bolečino v tetivah in ligamentih.

  • Poškodbe rame so najpogostejše pri kontaknih športih, borilnih športih, drsanju in padcih.
  • Izpad glenohumeralnega sklepa predstavlja 70% izpahov, ki so posledica poškodb pri zimskih športih.
  • Najpogostejši je izpah rame v sprednjem delu.

 

 SPODNJA TABELA VAM BO POMAGALA IZBRATI NAJPRIMERNEJŠO OPORNICO

tabela rame ortoze

 

Imobilizacijska opora za ramo in komolec Immo Classic

Opornica za imobilizacijo rame, komolca in podlahti. Narejena iz zaščitnih zračnih blazin, ki omogočajo popolno ugodje. Sprijemalna zapora po meri. Univerzalni model L/D. Indikacije: imobilizacija podlakti, razbremenitev ramenskega sklepa.

Opornica za rame


Opora za imobilizacijo lopatice in podlakti Immo Vest

Blaga imobilizacija ramena, zgornjega dela roke in podlakti.  Univerzalni model L/D.

Opornica za rame


Imobilizacija rame, nadlakti, podlakti in prstov Immo

Ortoza  za ramo je enostavna, zračna in prilagodljiva. Popolna in optimalna imobilizacija zaradi močnejšega zategovalnega pasu, podpornih obročev in ramenskih pasov. Zapiranje po meri, univerzalen model L/D.

Indikacije: imobilizacija za blaženje bolečin rame, roke in podlakti. Nekirurške poškodbe kosti in vezi rame in komolca, poškodbe kit rame.

Opornica za rame


Torakalni oprtnik Ligaflex

Ortoza za imobilizacijo ključnice. Hrbtna blazinica iz pene drži ortozo na mestu in skrbi za popolno udobje. Pripenjanje z zaponko, sprijemalni trak. Univerzalna velikost, prilagodljiva velikosti pacienta. Odličen pripomoček za korekcijo drže.

Opornica za rame


 

Funkcionalna imobilizacija rame Scapulis in Scapulis +

Opornica Scapulis namenjena imobilizaciji ramenskega sklepa in komolca.  Indikacije: imobilizacija pri zlomu glavice nadlahtnice, imobilizacija pri travmatskih poškodbah lopatice, poškodbe komolca, scapulohumeralna dislokacija, poškodba rotatorne manšete.

Opornica Scapulis + je namenjena imobilizaciji ramenskega sklepa in komolca z 30°abdukcijsko blazinico. Indikacije: post – operativna imobilizacija.

Opornica ima veliko odprtino v višini podlahti, je iz lahkega in udobnega materiala, ima blazino za udobje v predelu vratu, nastavljiva dolžina položaja podlahti.

Ramenska opornica


Ramenska opornica Schulter Fix (SFB)

Ramenska opornica, komolec ob trupu, odprta struktura, preprosto nameščanje, omogoča preprost nadzor ran, en model za deno/levo roko.

Ramenska opornica


 

 Informacije in svetovanje Medprotect - ThuasneZa dodatne informacije in svetovanje pri izbiri ortoz oz. opornic se obrnite na naše strokovnjake. Pokličite 01 432 43 61 ali 01 433 22 71, lahko pa nam pošljete e-mail na medprotect@siol.net ali info@medprotect.si