Vprašanja in odgovori opornice ortopedija
VPRAŠANJE

Fizioterapevtka mi je svetovala, naj si kupim opornico a ne vem, kaj bi bilo primerno zame. Težave in bolečine imam predvsem pri hoji s hriba, po stopnicah navzdol, pri hitri hoji (o kakem teku, odbojki, smučanju sploh ne upam razmišljati čeprav si zelo želim to še kdaj početi, čeprav bolj “penzionistično”). Moj edini šport zadnjih let je kolesarjenje, a bi se res rada spet pridružila možu in otrokom ter šla z njimi v gore. Bolečina je znotraj kolena, včasih moram kakšen gib ustaviti, da se v kolenu “vse poravna” in lahko nadaljujem s hojo. Rada bi imela opornico, ki bi mi lajšala hojo in po možnosti “čuvala” moje koleno, da bi se jaz lahko spet ukvarjala s kakšnim pametnim športom. Za nasvet vam bom zelo hvaležna!

  ODGOVOR

Glede na vašo opredeljeno diagnozo, vam priporočam opornico za pogačico. Primerna bi bila Genu Pro activ. Opornica izdelana iz 3D kompresijske tkanini, ki se lepo prilagaja okončini, je tanka in zračna. V predelu pogačice ima vdelan silikonski vložek v obliki Y, ki podpre in stabilizira pogačico. Pri strani ima blage opore za boljšo stabilnost. Opornica je izdelana tako, da se lepo prilagaja kolenskemu sklepu in ne ovira gibanja. Cena: 39,84 €. Za dodatne informacije smo vam na voljo.

Lepo vas pozdravljam, Nataša 01 433 22 71


VPRAŠANJE

Sicer imam že celo življenje bolečine v križnem in vratnem delu hrbtenice mislim da zaradi dela na njivi, goricah in gozdu kot otrok in seveda takrat noben otrok ni “šparal” potem pa še študij vmes prisilna drza pri računalniku ter delo v negi dvigovanje ljudi itd… pred tremi tedni me je pa prvič kot pravijo vsekalo v križu .. sicer ni bilo tak da nebi mogla hodit ali se zravnat ampak me je cukalo in ob kakšnem gibu vsaj 10 do 20 krat na dan fejst vščipnilo… Danes sem zaključila s 6. obiskom manualne terapije stanje je res super ampak se vedno čutim da ni vse OK … ker se moram po treh tednih vrniti na delo in spet na stare običaje dvigovanje in 13 urne delavnike bi nujno rabila oporo Ki bi res razbremenila moj hrbet hkrati pa ne bila v preveliko breme… tudi z rameni oz drza imam probleme se sicer vsake toliko spomnim in vzravnam ampak skozi sključena sedim od utrujenosti verjetno me že pol skup vleče. Prosila bi vas za nasvet katero opornico izbrati da lahko se naprej opravljam svoj poklic (denar ni problem). Sicer pa že premišljujem o menjavi službe da grem v kak dom kjer ne bom rabila delat v negi… Najlepša hvala za vso vašo pomoč in veliko zdravja se naprej.

  ODGOVOR

Vaša težava je dokaj resna glede na vašo starost in delo, ki ga opravljate.  Če gledava sam problem, potem bi zagotovo bila prava izbira Lombax Dorso, ref: 845, cena 214,95€, žal pa v tem pripomočku ne boste mogli delati, ker vas sili – korigira v pravilni položaj tako ramen, kot hrbtenice, medenice in kolen – torej protokol pravilnega dvigovanja.

Poglejva bolj življenjsko; najbolj pomembno je da rešiva bolečino v križnem predelu. Odlična izbira je križni pas Lombastab, ref: 853, cena 88,43€ – križni pas omogoča prilagajanje kompresije, glede na delo, ki ga opravljate in vašo bolečino oz. razpoloženje. Prednost je tudi v tem, da ga ne potrebujete odstraniti iz telesa, ko ste aktivni, samo kompresijo popustite in mišice morajo delati. Namreč križni pas se nosi omejen čas, v kosu približno 2 uri.

Druga izbira bi bil Lombaskin, ref: 870, cena 62,91€.  Najlahkotnejši in najbolj mehak – prilagodljiv križni pas na trgu. V križnem predelu vas podpre, omili bolečino, v sprednjem predelu je ožji (to velja za oba pasova), vas pri gibanju ne ovira. Za dodatne informacije lahko pokličete.

Lepo vas pozdravljam, Nataša 01 433 22 71


VPRAŠANJE

Pozdravljeni, zanima me kakšno opornico bi mi predlagali za moje bolečine v desni dlani. Nisem prepričan ali bolečina izhaja iz pogoste uporabe računalnika (miška) ali morda zaradi igranja tenisa. Bolečina je topa in se ojača med uporabo računalnika in med igranjem tenisa. RTG ne pokaže nobene spremembe. Zdravnik prav tako ne mora postaviti diagnoze. Hvala za odgovor. 

  ODGOVOR

Glede na opis problema, bi vam lahko predlagala opornico za zapestje. Opornica drži zapestje v srednjem položaju, omogoča nemoten pretok živčnih impulzov in cirkulacije krvi.

Opornice, ki so primerne: Ligaflex classic 2435, Ligaflex classic open 2437 (ti dve opornici sta bolj togi – trdi), mogoče čez dan bolj primerna opornica Ligaflex Action 2436. Povprečna cena opornic okoli 25 €. Za dodatne informacije smo vam na voljo po telefonu.

Lepo vas pozdravljam, Nataša 01 433 22 71


VPRAŠANJE

Pozdravljeni, zanima me kako si lahko pomagam kadar imam bolečine okoli gležnjev?

 

  ODGOVOR

Hvala za povpraševanje. Da vam lahko primerno svetujem potrebujem še informacijo. Ali so bolečine posledica poškodbe, obrabe preforsirane športne aktivnosti…? V kolikor bolečina ni posledica poškodbe, bi lahko poizkusili z opornicami iz šport programa za gleženj art. 333 – cena 9,98€, ali pa malo močnejša Malleo action, art. 2361, cena 14,42€. https://medprotect.si/ortopedski-pripomocki/sport/

Najbolj prav, bi bilo opornico pomeriti, tako boste lažje ugotovili, katera vam ustreza. Za dodatne informacije me prosim pokličite.

Lepo vas pozdravljam, Nataša 01 433 22 71


VPRAŠANJE

Zanimajo me informacije glede opornic za koleno. Imam poškodovano oziroma pretrgano sprednjo križno vez (ruptura ACL). Odločil sem se, da bom poskusil brez operacije in tako me zdaj zanima, katero opornico bi mi priporočili? Sam sem malo pregledal vašo stran in jaz osebno bi izbral Genu ligaflex ROM Thuasne. Zanima me vaše mnenje in pa seveda cena. Hvala za odgovor.

 

  ODGOVOR

Glede na vašo težavo, bi vam priporočila Genu Ligaflex, ref: 2375.

Opornica stabilizira kolenski sklep zagotavlja mehko drseče gibanje – kot je fiziološko gibanje sklepa. Ne ovira vas pri gibanju. Gibljivost je možna v polnem obsegu. Opornica preprečuje hiperexstenzijo in hiperflexsijo. Pri strani ima močne aluminijaste ojačitve, silikonsko oporo okoli pogačice in štiri fiksacijske trakove. Obstaja zaprti in odprti model, kratka ali dolga varianta. Cena 69,53 €.

Genu Ligaflex ROM, ki jo omenjate – omogoča omejitev gibanja flexije in extenzije na določen kot (stopnjo gibanja).

Lepo vas pozdravljam, Nataša 01 433 22 71


VPRAŠANJE

Sprašujem za moža. Ima močne bolečine v hrbtenici ki se širijo v nogo. Čaka na operacijo hrbtenice. Je trenutno brez zaposlitve. Je močnejše postave.

  ODGOVOR

Iz vaših podatkov, bi bil primeren križni pas Lombatech, ref: 851. Pas je ojačan, izdelan posebno za močnejšo postavo, je zračen , lahek in se lepo prilagaja telesu. Po sredini pasu je dodaten pašček, za dodatno stabilizacijo, oz. ta pašček lahko tudi prestavljate gor ali dol po površini pasu in stabilizirate tisti del, kjer potrebujete večjo stabilizacijo. Za dodatne informacije in naročilo smo vam na voljo.

Lepo vas pozdravljam, Nataša 01 433 22 71


VPRAŠANJE

V desnem gležnju na zunanji strani mi po poškodbi tetiva preskakuje prek maleola. Na pregledu je ortoped ugotovil, da bo za popolno rešitev težave potrebna operacija, da pa naj pri športnih aktivnostih v vmesnem času poskusim z bandažo. Zanima me, katera opornica bi lahko najbolje “obdržala” tetivo na svojem mestu. Sicer bolečin med hojo nimam. Iščem opornico iz neoprena, ker jo želim uporabljati (ali vsaj preizkusiti) tudi pri vodnih športih (windsurf, kite).

  ODGOVOR

Glede na naravo vaše težave in dejstvo, da želite opornico uporabljati tudi pri vodnih športih, bi bila primerna opornica iz športnega programa – opornica za gleženj Šport, ref: 330 (peta je prosta, za boljši oprijem na podlago, da ne drsi in dodatni trakovi okoli gležnja, ki se namestijo v obliki osmice), Cena:24,81 €

Opornica za gleženj BOA, ref: 351 – močnejša opornica od zgoraj navedene glede na stopnjo stabilnosti, pri strani ima žičnato oporo, sistem enakomernega zategovanja BOA in dodatne trakove, ki se jih namesti v obliki osmice okoli gležnja. Cena: 53,50 €

Lepo vas pozdravljam, Nataša 01 433 22 71


VPRAŠANJE

Pozdravljeni, zaradi padca sem si poškodovala koleno in posledično tudi paronalni živec. Zaradi poškodbe živca imam padajoče stopalo in rabim opornico za gleženj. Na vaši internetni strani sem gledala tole SPRYSTEP in prvo črno. Zanima me, če je primerna zame in kaj priporočate? Hvala in lep pozdrav.

  ODGOVOR

Navajate padajoče stopalo. Opornica Sprystep je odločna izbira.  Opornica je narejena iz karbona, je izredno lahka zelo vzdržljiva, praktično neuničljiva. Posebna oblika opornice vam zagotavlja sigurno stabilnost spodnjega dela noge. Opornica podpre tudi stopalo po celotni površini. Ločeno je desni sli levi model, za naročilo je potreba tudi številka noge. Opornico naročimo v tujino, dobavljiva je v cca. dveh tednih. Cena: 350,00 €.

Lepo vas pozdravljam, Nataša 01 433 22 71


Če odgovora na vaše vprašanje niste našli tukaj. Nam lahko postavite vprašanje v naši brezplačni svetovalnici.
Svetovalnica