Rožnati oktober je mesec boja proti raku dojk, najpogostejšem malignem obolenju žensk v razvitem svetu. V mesecu oktobru po številnih državah sveta tečejo različne akcije ozaveščanja, katerih skupni namen je opozoriti na bolezen, pomen pravočasnega odkrivanja in učinkovitega zdravljenja ter nenazadnje podpora vsem tistim, ki se jih je bolezen že dotaknila.

Redno in pravilno samopregledovanje dojk je ključno za odkrivanje zgodnjih sprememb v in na dojkah, tudi rakavih. Dojke si je potrebno natančno pregledati 7 do 10 dan po začetku menstruacije, oziroma, če menstruacije nimaš, na izbran dan v mesecu.

Prsne proteze Silima podjetja Thuasne Thamert so narejene iz kože prijaznih materialov, so odporne na klor in slano vodo ter imajo matirano zunanjo površino, ki daje naraven videz kože. Hitro se prilagodijo na telesno tempreraturo. Prsne proteze poskrbijo za naravno podobo telesa. Anatomska oblika daje značilnost naravnega gibanja. Dobro se prilagajajo telesu zahvaljujoč tankemu zaokroženemu robu. Podjetje Medprotect ima v svoji ponudbi širok izbor prsnih protez, nedrčkov in kopalk.
Več…